Mindenkinek van egy álma, az enyém te lettél W140


Elég friss jogosítvánnyal rendelkezem, gyakorlatilag tavaly december vége óta van jogsim. Még a jogosítványom és az autóm megszerzése elött, el kezdtem gondolkodni milyen autóm legyen. A koromból adódóan természetesen csak és kizárólag racionális döntések jutottak eszembe (Audi,Mercedes, E30-as BMW XD) hogy milyen autót érdemes vásárolnom. Gyakorlatilag mire vágyik egy korombeli fiatal? Erőre,megbízhatóságra, alacsonyfenntartási költségekre. Ehhez képest vettem egy 1.4-es Skoda octáviát, amit nagyon szeretek, de csak a megbízhatósági kritériumot teljesíti, és a mostani állapotában, ez is nehezen megy neki. Nem hagyott ott még sehol, hálistennek, de érződik, hogy már nagyon tele a töke az élettel, és most szeretne egy kis törődést.

Az élet úgy hozta hogy hitel által meg tudom csináltatni, de a kis ördög ott motoszkált a fejemben, mi lenne ha meg venném álmaim autóját, a w140-es Mercedes-Benz S osztályt, long kivitelben 600-as motorral <3?

Hiszen…

https://youtu.be/p3JTr3PU_wM

A W140-es S osztályt Bruno Sacco tervezte, aki felelős volt a w124-es formatervéért is (megjegyzem remek munkát végzett), az általam vágyott modellben az S600-as motor 12 hengeres, M120-as motorkóddal motor, 389-402 lóerős motor, 569-580NM-rrel mindenre IS elég kell hogy legyen hiszen 6.3 másodperc alatt van 100-on, szemben a mostani autómmal ahol inkább az a kérdés hogy a nulláról 60-at vajon mennyi idő alatt teljesíti az autó.

Csik most válaszolna, még is mi lenne?

Anyagi csőd 😀

Nem véletlenül utaltam Csikos Zsoltra, hiszen közel 10 éve tanácsot adott, egy hasonló cipőben járó örült számára.

A W140 long teljes dicsőségében

És bár a W140 S Mercedes tényleg a legszebb, S osztály véleményem szerint ami valaha készült, azért be kell látnom hogy fiatal vagyok, még nincs meg a szükséges egzisztenciám egy ilyen autó fenntartásához, azt hiszem talán az a legfontosabb, hogy az ember leszálljon néha a felhők közül, értékelje az aktuális anyagi helyzetét, és a lehetőségeihez mérten válasszon autót, és első körben lakhatását és az ahhoz kapcsolódó dolgokat biztosítsa, semmint egy olyan luxus használati tárgyat aminek a fenntartási költségei túlmutatnak az aktuális lehetőségein az embernek.

Ehhez a témához kapcsolódóan talán azt érdemes hozzáfűzni hogy ezek a régi német ex prémiumok, el jutottak egy olyan réteg kezére, akiknek nem kéne birtokolni Kalányos Meggájver, Lakatos Ronaldo nevezzétek őket, ahogy akarjátok ezek az emberek nem adják meg a kellő karbantartást és tiszteletet ezeknek az autóknak. Pedig talán érdemes lenne, nem csak rajkodni egy Mercedesben egy BMW-ben ami 90-es 2000-res éveket idézi hanem, megtisztelni a benne lévő műszaki adottságokat fejlesztéseket hiszen gyakorlatilag a 90-es 80-as kétezres évek az autógyártás aranykora volt, mikor még nem voltak Euro 6-os megkötések, mikor még normális autókat lehetett csinálni. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha én megteremtem saját magam számára az egzisztenciális alapokat, akkor sem biztos hogy tudok vásárolni egy olyan autót ami tényleg a vágyam lenne, mert addigra mire én ezt meg tudom vásárolni, addigra az a réteg aki birtokolja ezeket az autókat, teljesen lelakja és használhatatlanná teszi őket Ezek az autók örök élet plusz egy napra voltak képesek, és most arra kárhoztatta hogy dicsőségüket homályba taszítva olyan emberek kezébe kerüljenek akik nem tisztelik méltóan ezeket a autókat. Azért egy dologban biztos vagyok, hogy ha az egzisztenciám rendeződik és már nem kell az alapvető szükségleteim miatt aggódnom egy W140 S osztályt ha jó állapotban lesz, mindenképpen meg vásárolok, a maga nyűgjeivel és minden kényelmével


Vélemény, hozzászólás?